Mapy a tisk
Kartografické vydavatelství
tiskárna a grafické studio
tel.: +420 210 083 570 | info@zaket.cz
Žaket, Slánská 381/10, 163 00 Praha 6

Pražský Minimax opět 17. listopadu aneb Prahou podle mapy

 

Blíží se 17. listopad a s ním i 16. ročník pochodu Pražský Minimax.

Delší z tras měří necelých 21 km a kratší kolem 10 kilometrů. Jde se podle mapy a slovního popisu, jen občas Vaše kroky podpoří i turistická značka. Až na jeden krátký úsek na delší trati jsou obě v pohodě sjízdné kočárky..

 

Navštívíte krásná místa, letos Vás povedeme starou i novou zástavbou Radotína, Lochkova, Slivence, Řeporyjí a Stodůlek, cíl bude opět v Řepích.

 

„Dvacítka“ startuje u nádraží Radotín (zastávka Českých drah a autobusů), u mapy před podchodem, od 8:30 do 9:15.

Start „desítky“, bude v parčíku mezi ulicemi Dalejská a Hasičů u Řeporysjkého náměstí od 10:15 do 11 hodin.

 

Startovné je 30 kč za osobu a každý účastník obdrží mapu s oběmi trasami pochodu a slovním popisem trasy. Cestu Vám zpestří 20 kontrolních otázek (na kratší trase 10), odpovědi se nabízí při pozorném sledování okolí. Místa, ke kterým se vztahují otázky, jsou na mapě vyznačeny výrazným bodem a číslem.

 

Na každého v cíli u sídla kartografického vydavatelství Žaket na nároží Plzeňské a Slánské ulice (křižovatka Bílý Beránek) od 12:30 do 15 hodin čeká účastnické razítko, drobný suvenýr, teplý čaj a turistická sušenka.

 

Na nejvyšší místo pražského katastru se nejde, ale stylově začínáme u Vltavy, zavlníme se ve výšce 350-370mnm a určitě navštívíte místa, kde jste ještě nebyli.

 

Případnou vzpomínku na události v centru Prahy před 30 lety stihnete také. Takže na viděnou!